Claudia Galli Concha
Det här är Claudias värld! Claudia är skådespelare, influencer, filmproducent och driver barnklädesmärket Pocci Pocci. Hon bor i en magisk sekelskifteslägenhet på Östermalm tillsammans med sin man och deras två döttrar Chloe och Celeste. Här får ni följa Claudia i ett omväxlande liv som delas mellan Stockholm och resten av världen och hennes dagar som fylls med allt från familjeliv, jobb, träning, inredning, mode och inspiration. Always with a smile! Välkommen!
Annons

6 saker att göra hemma med sjuka barn

Hur har ni det?
Annons
Chloe har varit krasslig hela veckan med snuva och hosta och Celeste har faktiskt bara fått vara hemma hon också, dels för att jag är rädd att hon kan bära på smittan även om hon inte är sjuk men också för att det är mysigt!
Annons

Jag själv har klarat mig så jag har haft energi att göra det mysigt för dom hemma och jag har saknat det lite faktiskt…5,5 år som hemmamamma ändå…

Annons

Här kommer några tips på saker vi gör när vi är hemma och krassliga:

Ritar och pysslar
Vi tar fram alla våra pennor och kritor och ritar, jättemycket. Vi passar på att rita presentteckningar till folk som man sen kan ge bort i rulle med ett snöre runt eller sätta in i ram (perfekt till jul!). Det brukar vara väldigt uppskattat och det gör också att själva ritandet blir lite roligare, om man faktiskt tänker på någon.
Och så blir det väldigt fint att rama in sen!
Och ett mycket bra tips är att skriva ut bilder från datorn som barnen kan färglägga, som från den här sidan t.ex.

Och så pysslar vi, massor! Vi plockar fram allt vi har, pärlor, snören, papper, saxar och allt annat vi kan hitta och sen är det bara att gå loss.

Hitta nya appar
Det finns en uppsjö av roliga och utvecklande appar till iPad och mobil. Passa på att hitta några nya roliga appar som du kan utforska tillsammans med ditt barn. Det finns ju många som är gratis så det kan vara ett väldigt billigt nöje:)

Baka något enkelt
Oavsett ålder på barnet så är ju bakning roligt, man kan kladda och skapa och äta. Perfekt. För alla.

Se på film
Håll inte på att nojja med padda-tid och tv-tid när sjukstugan är i full gång. Man FÅR ägna mer tid än vanligt framför rörligt material när man är sjuk. Jag tycker att man får se på både en och två och tre filmer eller serier om dagen om barnen har ro till det.
Här hemma är det mycket SVT Play som rullar just nu och sen älskar mina barn filmerna Jumanji, ja, vuxenfilmerna, jag vet…haha, det är lite märkligt. Vi har även kollat in Sune filmerna, dom gillar dom, även om det är lite knasigt för dom att jag är med i den där Sunes familj är på bilsemester.

Bada
Om man har badkar hemma så är det en perfekt aktivitet.
Vi har ju tyvärr inte det…än…jag tittar faktiskt på att flytta bara för badkarets skull, haha.

Ta en promenad
Antingen gåendes eller i vagn, det är skönt att få frisk luft (för alla inblandade) när man är hemma hela dagen. Idag gick vi ut och fångade dom första snöflingorna…såg ni dom?

Lycka till i era sjukstugor (som ni förhoppningsvis inte har!)

Kram Claudia

Annons

4 kommentarer till “6 saker att göra hemma med sjuka barn”

 1. Elisabeth skriver: 19 november, 2020

  Vi hade inte heller badkar när barnen var små men vi köpte en liten pool som rymdes i badrummet så de kunde bada


 2. Martina skriver: 20 november, 2020

  Jag har inga barn och är inte sjuk, men blev ändå väldigt sugen på att skriva ut de fina bilderna och börja måla! 🙂


 3. Emmy skriver: 20 november, 2020

  Tips när man har en liten ettåring?😅😊
  Gör typ de sakerna med, men hon vill rita typ i en minut 😂


 4. Emmy skriver: 20 november, 2020

  Tips när man har en liten ettåring?😅😊
  Gör typ de sakerna med, men hon vill rita typ i en minut 😂


Dela på:
Annons
Laddar
https://claudia.femina.se/inredning/antligen-2/