Claudia Galli Concha
Det här är Claudias värld! Claudia är skådespelare, influencer, filmproducent och driver barnklädesmärket Pocci Pocci. Hon bor i en magisk sekelskifteslägenhet på Östermalm tillsammans med sin man och deras två döttrar Chloe och Celeste. Här får ni följa Claudia i ett omväxlande liv som delas mellan Stockholm och resten av världen och hennes dagar som fylls med allt från familjeliv, jobb, träning, inredning, mode och inspiration. Always with a smile! Välkommen!
Annons

Det här beteendet underlättar livet

Decluttering, det finns inget lika bra ord på svenska.
Utrensning låter inte lika tillfredställande.
Men ni anar nog vart jag är på väg.

Under min, som det kändes, väldigt långa Corona vecka så hände det något i mig. Det var som att jag började se med extremt kritiska ögon på alla prylar vi har här hemma. Jag kände att jag började väga i princip allt jag såg här hemma med för och emot, plus och minus och jag kände så tydligt att när jag väl kom ur den här sjukdomen så skulle det ha skett en förändring. På riktigt.

Annons

För jag har ju alltid tyckt om att rensa men det går inte alltid fort. Det har varit något plagg eller två åt gången och sen har det tagit slut där, men nu ville jag ha en riktig förändring och my lord vad jag rensade. Jag har inte ett plagg i min garderob just nu som jag inte tycker om. Inga plagg att ha för att måla om i, inga söndagskläder (myskläder absolut, men inga noppiga byxor som jag BARA ska använda när ingen ser), inget som inte ger mig glädje (ni Marie Kondo fans vet vad jag pratar om).

Annons

Samma sak med barnens kläder, ut med allt söndertvättat, bort med skor som dom inte tycker om (dom kommer inte helt plötsligt börja älska dom), rensa bland strumpor med hål i…ja, vårstäda helt enkelt. Jag skänkte även bort overallerna som var slitna och tråkiga…onödigt att dom ska ta plats i skåpen.

Ok. Mitt bästa tips för att ha ordning och inte slösa tid på prylar.

Allt på sin plats.
Se till att allt i ditt hem har en plats och så fort du har använt något så ska det tillbaka till den platsen. Dagens kläder hänges upp eller slängts i tvätten. Skor i hallen ställs upp på skohyllan eller i skåpet eller var dom nu hör hemma. Var sak på sin plats.

När jag kommer hem tömmer jag ut allt i min väska och lägger det på sin plats för att nästa dag kunna plocka i nytt läppstift och inte bära runt på sånt jag inte behöver.

Annons

Barnens rum är jag inte nitisk med, men jag försöker att alltid innan jag går och lägger dom plocka upp saker från golvet och rensa deras skrivbord, då känns det ändå harmoniskt.

Det här kan låta för ”enkelt” men tro mig, nu är det en vecka sedan jag blev frisk och det har liksom inte ens känts stökigt sedan dess. För att allt har sin plats. Så skönt!

Har du något tips när det kommer till hemmet och hålla ordning?

Kram Claudia

Annons

 

6 kommentarer till “Det här beteendet underlättar livet”

 1. Elisabeth skriver: 12 maj, 2021

  Prylbanta är det svenska ordet av amerikanarnas decluttering. 🙂
  Och nej det innefattar inte enbart prylar, men mer om det i boken med samma namn (Prylbanta – Färre saker, större frihet) .


 2. Elisabeth skriver: 12 maj, 2021

  Prylbanta skulle jag säga är det svenska ordet av amerikanarnas decluttering. 🙂
  Och nej, det innefattar inte enbart prylar, men mer om det i boken med samma namn: ”Prylbanta – Färre saker, större frihet”.


 3. Erica skriver: 12 maj, 2021

  Endast köpa nya kläder när något blir utslitet… dvs när det går hål på skor och de måste slängas då är det ok att köpa ett par nya, annars totalt förbud mot inköp. Svår utmaning men jag försöker. Då går man inte alltför mycket saker i hemmet.


  1. Claudia Galli Concha skriver: 12 maj, 2021

   Bra! Ju mindre prylar desto enklare blir det ju 🙂


 4. Linnea skriver: 14 maj, 2021

  Mitt tips är att helt enkelt köpa mindre prylar och kläder. Då blir det mindre att hålla ordning på och mindre att rensa ut. Och försöka undvika ha många specialiserade prylar utan ha, speciellt kökssaker som kan göra flera saker.
  Vi gör en liten ”reset” i slutet av dagen, och gärna också någon på morgonen om barnen ska till förskolan, då vi ställer tillbaka leksakerna, och ställer iordning allt i köket och för fint för kvällen och nästa morgon.


  1. Claudia Galli Concha skriver: 14 maj, 2021

   Ja! Det gör vi också. Man vill ju vakna till ordning…bästa känslan.


Dela på:
Annons
Laddar
https://claudia.femina.se/livet/gor-nat-litet-for-miljon-varje-dag/