Claudia Galli Concha
Det här är Claudias värld! Claudia är skådespelare, influencer, filmproducent och driver barnklädesmärket Pocci Pocci. Hon bor i en magisk sekelskifteslägenhet på Östermalm tillsammans med sin man och deras två döttrar Chloe och Celeste. Här får ni följa Claudia i ett omväxlande liv som delas mellan Stockholm och resten av världen och hennes dagar som fylls med allt från familjeliv, jobb, träning, inredning, mode och inspiration. Always with a smile! Välkommen!
Annons

Flytta utomlands med barn?

Nu har vi snart varit hemma i Sverige i ett år. Ett helt år. Det känns helt galet.
Men nu börjar det verkligen landa hos mig att vi bodde utomlands. På riktigt. I 3 år.

Jag tror att det inte riktigt har landat hos mig förrän nu för att tanken var att vi bara skulle dit på semester, som blev förlängd, som sen resulterade i att vi sökte jobbvisum och stannade. Och i och med att jag var hemma med barnen så kan jag inte relatera tiden till när jag jobbade med det och det eller dela upp åren i perioder som jag jobbade med olika saker, så är det ju här hemma, i höstas filmade vi, i vintras gjorde jag ett tv-program, i våras började jag podda och sådär, då är det mer konkret vad man gör med tiden, men därborta var det barnen och vi och mycket hänga på stranden…ljuvligt.

Annons

Men jag får ofta frågan, hur det var att flytta utomlands med småbarn?

Annons

Och vet ni, jag har faktiskt aldrig tänkt på det som en grej, och varför då? Jo, för att det var så otroligt enkelt och roligt och berikande dels för oss som föräldrar och för barnen. Och sen underlättade det ju såklart att jag var hemma med barnen, hade vi haft behov av att ha dom på förskola så hade det varit jättedyrt (20 000 per barn) och då hade det ju inte alls varit lika enkelt. Men att leva livet som hemmamamma med barn i LA var en dröm. Jag kan faktiskt inte se något negativt med att bo utomlands en tid när barnen är små, inte när dom är äldre heller för den delen men när dom är små så är det ju så otroligt mycket enklare.

Barnen älskade det, dom pratar ju fortfarande om Los Angeles som en plats som dom bor på, och för oss tror jag att det la en grundidé av att ingenting är omöjligt och att världen ändå är relativt liten och att det är enkelt att flytta på sig så länge man bara tillåter sig att tänka att det är enkelt. Mycket sitter i huvudet…

Så mitt svar på frågan om man ska flytta utomlands med barn…? JA! Det ska man. Är man sugen ska man inte låta något hindra en.

Sa jag att vi funderar på att ta ett år till i LA…haha, sa jag det högt? Ja, jag är ju ärlig med er…så är det faktiskt. Vi funderar och vi får se vad som händer…

Annons

Kram Claudia

4 kommentarer till “Flytta utomlands med barn?”

 1. Lena skriver: 20 maj, 2021

  Några inlägg tidigare skriver du om att köpa fritidshus, känns inte helt optimalt om ni planerar en flytt utomland, blir lite väl långt pendlingsavstånd. Kan så klart hyra ut om man själv inte är i Sverige och även ha någon annan som ser efter huset vid behov.


  1. Claudia Galli Concha skriver: 26 maj, 2021

   Mitt mål är att investera i fastigheter över hela världen 🙂


 2. Annika skriver: 20 maj, 2021

  Så befriande inställning! Håller helt med dig i dina resonemang. Har inte själv bott utomlands mer än 3 månader men flyttat tvärs över Sverige några gånger. Varje gång är det (de allra flesta) några som suckar högt och tycker ”kan ni inte bestämma er” ”åh har ni ångrat er igen” ”rota er nu nånstans och stanna” osv osv. Förr blev jag rätt nertyngd av sådana reaktioner, idag tänker jag att detta är vårt liv, vi skulle ruttna och dö om vi tvingades leva på samma ort hela livet. Att flytta, träffa nya människor, prova nya jobb osv berikar så mkt! Ångrar inte en enda flytt vi gjort.

  Ser fram emot att följa er, oavsett vart och om det bär av 🙂 att drömma och att känna att allt är möjligt måste vara bland det finaste i livet!


 3. Lotta skriver: 21 maj, 2021

  Åh, lycka till utomlands igen! Följ magkänslan så blir det bra! Är du klar med din utbildning?


Dela på:
Annons
Laddar
https://claudia.femina.se/tips/livet-ar-en-fest-och-20-pa-allt/