Claudia Galli Concha
Det här är Claudias värld! Claudia är skådespelare, influencer, filmproducent och driver barnklädesmärket Pocci Pocci. Hon bor i en magisk sekelskifteslägenhet på Östermalm tillsammans med sin man och deras två döttrar Chloe och Celeste. Här får ni följa Claudia i ett omväxlande liv som delas mellan Stockholm och resten av världen och hennes dagar som fylls med allt från familjeliv, jobb, träning, inredning, mode och inspiration. Always with a smile! Välkommen!
Annons

Så rensar du din garderob

Använder du allt i din garderob?
Blir du glad av allt i din garderob?
Om din garderob var en butik, skulle du köpa allt?

Om jag känner dig via hur jag känner mig själv så är svaren på dom här frågorna nej, nej och…nej.
När jag började min rensningsresa så orkade jag nästan inte ens ställa mig själv den sista frågan för det kändes så jobbigt att behöva inse att om jag hade fått möjligheten så skulle jag bara återinvesterat i mindre än 40% av min garderob men samtidigt kändes det omöjligt att ta tag i det.

Annons

Så hur rensar man en garderob? Var börjar man?

Annons

Det enda rätta är att göra det så smärtsamt som möjligt…haha. Nej, jag skojar inte, jag är faktiskt fullt allvarlig. Det första du ska göra är att ta fram allt du har, lägg det i en hög på sängen eller på golvet, var du vill. Och lämna ingenting, inte ens det som du använde igår, allt ska fram. Den viktigaste delen av att rensa är att bli helt klar hur mycket du har och exakt vad du har. Så fram med ALLT.

När garderoben är helt tom och byrålådorna är tömda så ska du städa, ta gärna ett medel som doftar gott så du får den där fräscha och lyxiga känslan, en ordentlig och grundlig städning ska det vara så att det blir sådär rent att du bara kommer att vilja lägga in favoriterna i dom tomma utrymmena.

Nu är det dags att börja rensningen, den stora befriande rensningen, sätt på inspirerande musik så att du verkligen kommer i en härlig stämning. Gör fyra högar, SPARA, PROVA, VINDEN, SKÄNK.

I SPARA högen hamnar då plaggen som du vet att du använder och tycker om, plagg som gör dig inspirerad att klä dig, favoriterna som används.

I PROVA lägger du sånt du tycker om och kanske borde använda oftare men passar dom? Eller varför blir det aldrig just dom plaggen som du använder? Är dom lite för små, lite för märklig färg, lite för kort, eller vad det nu kan vara så ska dom inte vara kvar och ta plats i din garderob, då hamnar dom i skänk, är det däremot så att du bara har glömt bort något plagg i all röra så är det här ett bra tillfälle att välkomna det plagget ut i rampljuset.

Annons

FÖRRÅD, där hamnar plagg som är säsongsbetonade, där hamnar flipflops under vintern och ulltröjor under sommare. I förrådet ska du INTE lägga plagg som inte får plats eller som du kanske kommer att tycka om i framtiden, nej, nej, där hamnar bara säsongbetonade plagg.

SKÄNK, allt du inte blir glad av, allt som inte passar, allt som inte har använts på ett år, allt som du absolut inte skulle återinvestera i.

Min tanke kring att rensa i garderoben och skala ner på antalet plagg går absolut inte ut på att du bara ska äga ett par jeans och två tröjor och en festklänning. Nej nej, ett rensat liv innebär bara att det du har fyller ett syfte, att det du har används, att det du har i garderoben gör att du varje dag blir inspirerad att klä dig för att du vet vad du har och du hittar det du vill ha.
Men det kanske räcker med 3-4 par jeans, mer använder man oftast inte.
Och det kanske räcker med 4 tjocka stickade tröjor?
Som sagt, jag sätter inga regler, men jag vet hur känslan är när man tittar i sin garderob och man faktiskt känner kärlek för alla plagg man har där, det är frihet och när utrymmet blir stort och kläderna du har hänger snyggt och prydligt…det är en underbar känsla. Så väg noga vad du sparar och inte. Du kommer att se hur skönt det är!

Glöm sen inte att ta itu med jackorna och alla andra utrymmen i hemmet där du har kläder, allt i klädväg ska rensas, vantar och mössor, träningskläder, barnens garderober. När du är färdig med din rensning så ska det inte finnas ett meningslöst plagg i ert hem.

Annons

Och en sista detalj, skriv upp i kalendern att göra det igen om 6 månader.

Lycka till!

Och jag vill gärna veta hur det gick för dig!

Kram ClaudiaBild lånad från StyleCaster

Annons

 

Dela på:
Annons
Laddar
https://claudia.femina.se/livet/en-riktig-skitdag-2/